1.11.2018

Mesane Kanseri (İdrar Kesesi)

Mesane Kanseri

Mesane kanseriniz varsa veya yapacak birisine yakınsanız, neler bekleyebileceğini bilmek baş etmenize yardımcı olabilir. Burada mesane kanseri hakkında, risk faktörleri, belirtileri, nasıl bulunduğu ve nasıl tedavi edildiği konularında bilgi edinebilirsiniz.

Mesane kanseri, mesanenin iç kısmını hizalayan hücrelerde (ürotelyal hücreler) başlar; idrarı depolayan alt karın içindeki içi boş, kas organıdır. Mesanede en yaygın olmasına rağmen, idrar yolu drenaj sisteminin diğer bölümlerinde aynı tür kanser ortaya çıkabilir.

Teşhis konan her 10 mesane kanserinden yaklaşık yedi tanesi mesane kanseri son derece tedavi edildiğinde erken bir aşamada başlamaktadır. Bununla birlikte, erken safha mesane kanseri bile mesanede tekrarlanabilir. Bu nedenle, mesane kanseri olan insanlar, mesane kanseri aramak için tedaviden sonra yıllarca izlem testlerine ihtiyaç duyar, bu daha yüksek bir evrede tekrarlanır veya ilerlemektedir.

Mesane Kanseri Belirtiler


Mesane kanseri bulguları ve belirtileri şunları içerebilir:

  • İdrarda kan (hematüri)
  • Ağrılı idrara çıkma
  • Pelvik ağrısı

Hematüri hastasıysanız idrarınız parlak kırmızı veya kola renkli görünebilir. Bazen idrar farklı görünmeyebilir, ancak idrardaki mikroskopik muayene sırasında idrardaki kan bulunabilir.

Mesane kanseri olan insanlar da yaşayabilir:

  • Sırt ağrısı
  • Sık idrara çıkma

Ancak, bu semptomlar sıklıkla mesane kanseri dışında bir şey nedeniyle ortaya çıkar.


Mesane Kanseri Önleme

Mesane kanserini önlemenin garantili bir yolu olmasa da, riskinizi azaltmak için önlemler alabilirsiniz.
Örneğin:

  • Sigara içmeyin, duman içindeki kansere neden olan kimyasalların mesanede toplanamayacağı anlamına gelir. Eğer sigara içmiyorsan, başlama. Sigara içiyorsanız, durmanıza yardımcı olacak bir plan hakkında doktorunuzla konuşun. Destek grupları, ilaçlar ve diğer yöntemler bırakmanıza yardımcı olabilir.
  • Kimyasallar konusunda dikkatli olun. Kimyasallarla çalışıyorsanız, maruz kalmayı önlemek için tüm güvenlik talimatlarını uygulayın.
  • Çeşitli meyve ve sebzeleri seçin. Çeşitli renkli meyve ve sebzelerden zengin bir diyet seçin. Meyve ve sebzelerde bulunan antioksidanlar kanser riskinizi azaltabilir. 

Mesane Kanseri Hangi Bölüm Bakar?

Üroloji (Bevliye) Bölümü Bakar.

Üyeliksiz yorum yapmak içim: Adı/Url kısmını seçin sadece isminizi yazın yeterlidir.
EmoticonEmoticon