2.07.2017

Kabızlık Nedir? "Kabızlık" Belirtileri, (Kabızlık) Nasıl Geçer

Kabızlık Nedir? "Kabızlık" Belirtileri, (Kabızlık) Nasıl Geçer, kabızlık yaygın bir sorundur. Ya bağırsakları boşaltmak ya da sert veya ağrılı dışkı (dışkı) atmak için her zamankinden daha az tuvalete gidiyor demektir. Kabızlığa yeterince lif yememek veya yeterli miktarda sıvı içmemek neden olabilir. Ayrıca bazı ilaçların yan etkisi olabilir veya altta yatan bir tıbbi duruma bağlı olabilir. Çoğu durumda, neden net değildir. Müshil ilaçlar kabızlığı tedavi edebilen bir grup ilaçtır. İdeal olarak müshil ilaçlar semptomlar hafifletilene kadar kısa süre kullanılmalıdır.


Kabızlık nedenleri nelerdir?

Bilinen nedenler şunlardır:

Kabızlık Nedir? "Kabızlık" Belirtileri, (Kabızlık) Nasıl Geçer

  • Yeterli lif (kaba yem) yemek değil ortak bir nedenidir. Birleşik Krallık'taki ortalama kişi her gün yaklaşık 12 g lif yiyor. Ancak British Nutrition Foundation tarafından günde 18 g tavsiye edilmektedir. Lif, sindirilemeyen bitki gıdasının parçasıdır. Bağırsağınızda kalır. Taburelere dışkı (dışkı) ekler ve bağırsakların iyi çalışmasına yardımcı olur. Elyafta yüksek gıdalar meyve, sebze, tahıl ve kepekli ekmek içerir.
  • Kabızlık kötüleştirir çok içmiyor. Tabureler genellikle yumuşaktır ve yeterince lif yiyip yeterince sıvı içerseniz kolayca geçer. Bununla birlikte, bazı insanlar kabızlıktan kaçınmak için diğerlerinden daha lif ve / veya sıvıya ihtiyaç duyar.
  • Bazı özel zayıflama diyetleri lif düşük ve kabızlığa neden olabilir.
  • Bazı ilaçlar yan etki olarak kabızlığa neden olabilir. Örnekler ağrı kesici ile (özellikle kodein gibi ko-codamol ya da çok güçlü bir ağrı kesici gibi morfin ) ve bazı antasitler bazı antidepresanlar (amitriptilin dahil olmak üzere), ve demir tabletleri ; Ancak, diğerleri daha var. Aldığınız tüm ilaçlarla birlikte verilen broşür üzerindeki muhtemel yan etkilerin listesini görün. Bir ilacın kabız edeceğinden şüphelenirseniz bir doktora söyleyin. İlaç değişikliği yapılabilir.
  • Çeşitli tıbbi durumlar kabızlığa neden olabilir. Örneğin, bir tiroid bezi , irritabl bağırsak sendromu , özellikle yaşlılarda, zayıf hareketlilik neden bazı bağırsak hastalıkları ve koşullar.
  • Gebelik. Yaklaşık 1 5 gebelerde kabız olur . Bağırsak hareketlerini yavaşlatan hamilelikteki hormonal değişikliklerden kaynaklanmaktadır. Daha sonraki hamilelikte, bu sadece bebeğin karında çok fazla yer kaplaması ve bağırsakların bir tarafa itilmesi nedeniyle olabilir.


Bitkisel Tedavi karışımı

Bu tarifi (aşağıda detaylandırıldı), bakımı yapılan bir evdeki yaşlı insanlara yönelik bir araştırma denemesinde incelendi. Bir tedavi grubu, tedavi edilmeyen bir grupla karşılaştırıldı. Çalışmanın sonucunda "günde iki kere 2 çorba kaşığı dozda verilen Beverley-Travis doğal müshil karışımı, kullanımı kolay, uygun maliyetli ve normal bağırsak hareketi üreten müshillerden daha etkili" diye belirtti. Bu yüzden, denemeye değer olabilir.

Kayısı suyu, kuru kayısı çok güzel ve hızlı şekilde bağırsak sitemini hereket geçiri, çekirdekli üzüm veya üzüm çehirdeği bağırsakları harekete geçirir.

Reçete maddeler - bir fincan her: kuru üzüm; Çakıllı kuru erik; Incir; tarih; kuş üzümü; Hıyar suyu konsantresi.
Yol - kalınlaşmış kıvama bir öğütücü veya karıştırıcı bir araya içeriğini birleştirir. Kullananlar arasında buzdolabında saklayın.
Doz - iki yemek kaşığı günde iki kez. Bağırsak hareketlerinin tutarlılığına ve sıklığına göre dozu artırın veya azaltın.

Kabızlık Hangi Bölüm bakar? 

Kronik kabızlık bölümüne Genel cerrahi bölümü bakar, iç hastalıkları bölümü bakar, Gastroenteroloji bölümüde mide var kabızlık hastalıklarına bakar.

1 yorum şimdiye kadar

Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

Üyeliksiz yorum yapmak içim: Adı/Url kısmını seçin sadece isminizi yazın yeterlidir.
EmoticonEmoticon