2.16.2011

Dermatoloji Nedir ? Cildiye Nedir?

cildiye dermatoloji

Dermatoloji (Deribilim), deri ve vücut giriş kapılarını (ağıziçi gibi) örten mukoza hastalıkları ile uğraşır. Deri ekleri olarak tanımlanan saç ve tırnak hastalıkları da dermatolojinin ilgi alanına girer. Dermatolojinin uğraştığı bir başka konu ise Zührevi yani Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklardır. Bu hastalıklar öncelikle deri ve mukoza bulgusu verdiklerinden Dermatoloji ve Veneroloji (Zührevi Hastalıklar Bilimi) tarih boyunca ile aynı çatı altında yaşamıştır. Sık görülen dermatolojik hastalıklar ise:
- Deri Enfeksiyonları (mantar hastalıkları, siğiller)
- Yağ Bezi Hastalıkları (sivilce, saçlı deride kepeklenme)
- Allerjik Deri Hastalıkları (atopik egzema, kontakt egzema [temas egzeması], kozmetik allerjisi, böcek ısırıkları)
- İlaç Reaksiyonları
- Ürtiker (Kurdeşen)
- Psoriasis (Sedef Hastalığı)
- Vitiligo
- Behçet Hastalığı
- Deri Tümörleri
- Yanıklar
- Saç Hastalıkları
- Tırnak Hastalıkları
- Aşırı Terleme
- Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar (Frengi).

dermatoloji cildiye

Cildiye Nedir?, Cildiye Neye Bakar?

Cildiye, cilt hastalıklarını inceleyen bilim dalı.
Günümüzde alerjik deri hastalıkları modern yaşam biçimleri, değişen çevresel koşullar nedeniyle gittikçe artmaktadır. Atopik Ekzema, Kontak Ekzema, Ürtiker (Kurdeşen) gibi deri hastalıklarının nedenlerini bulmak; iç kaynaklı veya dış kaynaklı olup olmadığını anlamak ilk basamak tedavinin yanı sıra hastalıkların kronikleşmesini ve tekrarlamasını önlemek açısından çok önemlidir.
Güneş ışınının deride bağışıklık sistemini baskılayıcı etkisine dayanan bu tedavi biçimi özellikle Psöriasis ( Sedef Hastalığı) , Vitiligo (beyaz lekeler), Parapsöriasis, Mikozis fungoides (deri lenfoması) gibi bağışıklık sistemini ilgilendiren hastalıklarda yıllardır uygulanan etkin , ağızdan alınan immunsupresif ilaçlara göre yan etki olasılığı çok düşük olan çoğunlukla tedavide ilk seçilmesi gereken bir yöntemdir.
PUVA, Re PUVA, Ultraviyole A, Ultraviyolet B ve el ayak PUVA tedavisi şeklinde modern tasarlanmış Fototerapi tedavileri uygulanmaktadır.

Dermatoloji (Cildiye) Hangi Hatalığa Bakar, Dermatoloji Bölümü görevleriAkne, Bel soğukluğu, Deri kanseri, Egzama, Mantar, Nasır, Saç dökülmesi, Sedef Hastalığı, Psoriasis, Siğil, Sivilce, Uçuk, Uyuz, Vitiligo, Zona.

Cildiye – Dermatoloji hangi hastalıklara bakar;

  • Aft (kulak burun boğaza da gidilebilir)
  • Aftlar( ağız içi yaralar)
  • Allerjiler, lenfödemler
  • Aşırı kıllanma
  • Aşırı terleme
  • Cilt kırışıkları, güneş lekeleri
  • Cilt tümörleri
  • Ciltte bulunan doğum lekeleri
  • Ciltte gelişen büller(içi su dolu baloncuklar)
  • Ciltteki yaralar, çatlaklar
  • Deri yüzeyinde olan tüm lezyonlar(benler, siğiller, sivilceler, çiller…)
  • Derinin paraziter hastalıkları(uyuz gibi)
  • Derinin viral enfeksiyonları; zona, uçuk
  • Dermatitler; seboroik dermatit,kontakt dermatit
  • Kaşıntı ve kaşıntılı deri lezyonları,
  • Mantar enfeksiyonları; ayak mantarı, cilt mantarı, kasık mantarı, vücut mantarı
  • Nasır, ayaktaki kaşıntılı durumlar,ayakta su toplanmasi
  • Saç döküntüsü, saçta kaşıntısı
  • Sedef hastalığı yani psöriazis
  • Sistemik bazı hastalıkların deri lezyonları: lupus,skleroderma, dermatomiyozit
  • Sivilce, akne
  • Telenjaktiziler(ciltteki altı damarlarda çatlama)
  • Tırnak bozuklukları
  • Varise bağlı gelişen yaralar
  • Vitiligo
  • Vücutta kaşıntılı tüm durumlar
  • Vücutta kızarıklıklar, morluklar, döküntüler

Hastane Bölümleri > Dahili Birimler > Dermatoloji - Cildiye

106 yorum

merhaba teşekkürler çok yararlı bir bilgi olmuş benimde elimde egzema başlangıcı vardı hangi bölüme gideceğimi bilmiyorum vermiş olduğunuz bilgiler doğrultusunda beni aydınlattığını için sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır.

merhaba benim de bir sounum var yüzümde kıcal damarlar var cildiyeni bana faydası olurmu

Merhaba halise iyi bir cildiye ye gitmeni tavsiye ederiz, bitkisel çözüm olarakda Suna Dumankaya imzalı At Kestanesi kürü tarifini Google arama ile araıştırıp mğrenebilirsin.

merhaba , ben aşırı kıllanma ile ilgili bilgi almak istiyorum :( mümkünse

Cildimdeki sivilceleri nasıl geçirebilirim? Bide yüzüme defne yapragından yapılmış sabunla masaj yaptım yanagımda yanma oldu ciltim soyuldu buna bi çözüm bulabilir misiniz?

kasık bölgesinde mantar var ise cildiye gitmek mi gerekir

Cildinizdeki sivilciler ile yanlış uygulamalar yapmayın, bir cildiyeye gözükün, mantarlar için sizde cildiyeye gözükün.

saçlarım sürekli kaşınıyor ve saçımda sarı şeylervar bunlar nedir bir şeyler önerebılırmısınız

Sedat bey cildiyeye gidiniz görmeden karar vermek tehlikeli olur. birden çok sebebi olabilir.

evet kasık bölgesinde yaralar içinde cildiye gitmeniz gerekir oradaki doktor çekinme aç bakayım der inceledikten sonra kararı verir.

Cildim cok kuru ve saclarım dokuldu. Sanırım boyadan olacak. Kullanmadıgım yag bakım urunu kalmadı. Sacımın cıkmasını sıklasmasını ıstıyorum. Hangı bolumlere gıtmem gerekır. Ilgınız ıcın tesekkurler.

sami-ben de saçlarımın arasında ve köklerinde oluşan irinli sivilcelerden aynı şkilde yüzümde çıkan sivilcelerden rahatsızım.. zaman zaman çoğalıp olgunlaştığında patlayan sivilceler antibiyotik kullanınca geçiyorlar.. dermatoloji bölümünde bu nunla ilgili araştırma veya ilgili bölümvarsa yardımcı olursanız sevinirim...rahatsız edici bir durum.bu.. bilhassa kulak arkalarında çoğunlukla kaşıntıı yapar ve irinli ..

merhaba ayaklarımda bazen kırmızı küçük küçük lekeler oluşuyor sonra da kendiliğinden geçiyor bazen bacaklarımın üstlerine kadar çıkıyor ve korkuyorum hangi bölüme gitmem gerekiyor

bacaklarımda bazen kırmızı lekeler oluşuyor bazen bacaklarımın üst kısımlarına kadar çıkıyor kendiliğinden de geçiyor korkuyorum ağlıyorum hangi bölüme gitmem gerekiyor

meraba cıldıye bolumu yuzdekı cıllere lazer veya baska bı tedavı uygular mı cvp lutfen bde onere bıleceqınız bı krem var mı ?

Merhaba benim göz altımda koyu mor halkalari war dermatolojiye gitsem faydasi olur mu..?

arkadaşlar benim saçımda dökülme sorunu var acaba bir çare bulabilir miyim dermotoloji bölümünde?

slm benim yüzümde sakal çıkmasını istiyorum nereye basvuracagim bir bilgi verirseniz sevinirim hangi bölüm

Sayın sena, doğru bölümdesiniz, dermatoloji ilgileniyor yani cildiye bölümüne gitmelisiniz. Saç dökülmesi bende yaşadım yaşıyorum, tek bir sebebi yok çokkk sebepleri var ben kendi sağlığımı bildiğim için cildiye doktoruna kan değerlerime bakmasını istedim demir ve çinko mineralleri çok eksilmiş ilk tedaviye onlardan başladım, yüzeysel rahatsızlıklar çok fazla dökmüyor fakat hastalık içeriden geliyorsan önemli bir tehdit var demektir.

Cilt ile ilgili tüm hastalıklara cildiye bölümü bakar. Bu hastalık cinsel organda dahi olsa bile Cildiye doktoruna gözükmek lazım. Geçmiş olsun.

Merhaba,
Yüzünüzdeki lekeleri öncelikle cildiye doktoruna kontrol ettirin, lekelerin çil olup olmadığına baksın kanserojen özelliği ni test etsin, sonra lazer tedavisi edilip edilmeyeceği hakkında bilgi verecektir, lazer ile çiller yok edilebiliyor.
Biz krem önermiyoruz, onu zaten muayeneye gittiğiniz doktor söyler. Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun, illaki bir sebebi vardır iyi bir cildiye doktoruna gözükün. Kan değerlerini hatırlatın, demir çinko eksikliği ilk bilinen nedenler. Çok sık şampuan değiştirmeyin, özellikle kendi başınıza piyasadaki o saç dökülmesini önleyen şampuanlara hiç aldırmayın. Unutmayın sağlam ağacı ne lodos ne fırtına deviremez, vücud sağlığımızı tam anlamıyla koruyabilsek saçlarımıza da birşey olmayacak.

Yaşınız kaç, sakalınız çıkmıyor mu? traş olduğunuz halde mi çıkmıyor. Cildiye bölümüne gidiniz.

Gozaltindaki morluklar neden olur.sebebi nedir.hangi bolum ilgilenir

Murat bey öncelikle cildiye bölümüne gözükün, bir çok sebebi olabilir, uykusuzluk, güneşte kalmak vs.

yüzümde doğuştan çiller var ve artık onlardan kurtulmak istiyorum ne yapmalıyım? hangi bölüme gitmem lazım bunun için? lazer tedavisini önerir misiniz?

kaşımın üstünde bilyenin yarısı kadar bir şişkinlik var onu yok etmek istiyorum hangi bölüme gitmem gerek

Merhaba hocam. Sac analızı ıcın dermotolojı bolumune mı gorunmem gerekıyo ?

Kesinlikle evet, saçlar dökülüyorsa Sosyal güvenlik hizmetin varsa kan tahlili yaptır.

estetik ameliyatı, plastik cerrahına gözükmelisin.

merhaba alerji için dermatolojiye mi gitmem gerekiyor

bacaklarımda kilo verilmesi sonucu oluşan çatlaklar var , ancak fazla ayakta kalınca veya yorulunca bu çatlaklar morarıyor . Cildiye buna teşhis koyabilir mi ?

Merhaba 29 yasindayim ve goz altlarimda asiri cokme ve deride buzusmeler var cildim incelmis sıkıligini kaybetmis bu durumda benim hangi bolume gitmem gerekiyor

Hocam merhaba.Cildim çok yağlı,yanak ve burnumda siyah noktalar bunlardan rahatsızım cildiyeciye gitmem gerekiyor mu sizce?

Merhaba hocam benim yüzümde çok fazla Ben var Onun çozumu burasımı

Benim yuzumde sivilce izleri var ve saclarimi korumak icin neler onerirsiniz. Krem sabun vb.

Selâmün aleyküm hocam tırnak çektirmek için cildiye yemi gitmem gerekiyor

Merhaba benim goz altim coktu bununla dermatoloji ilgilenirmi

Benim bi sorum olacak. Ne yersem yiyeyim Vücudum gece gündüz cok kaşınıyor ve belli bolgelerde kasidigimda kizarma sonrasinda morarma oluyor uzun bir süre gecmiyo ve bu kaşıntı beni cok rahatsiz ediyo. Doktora gittigimde cilt kurulugu icin ilac verdi ama etki etmedi sebebi ne olabilir? Şimdiden teşekkür ederim

saclarim dokuluyor dermatolojinin faydasi varmi dokulme hemen durarmi

Merhaba benim kız kardeşimin ayak parmaklarinda garip yaralar çıkıyor. Anladigimiz kadariyla surekli ayakta durmaktan ve butun gun ayakkabinin icinde oldugundan oluyor.surekli terliyor ayaklari ve aşırı derecede kokuyor. Bunun için cildiyeyemi gitmeli yoksa dermatolojiyemi. Yada ikiside ayni seymi ben anlamadim. Lutfen beni bilgilendirirmisiniz.tesekkurler

acaba randevusuz hastaya bakarlar mı

Merhaba daha 19 yaşındayım ve cildim çok kuru ve ince çizgiler oluştu cildiye bununla ilgilenirmi gitmem gerekiyormu acaba ?

Merhaba. Kendimi bildim bileli burun kenarımdan başlayıp ağzımın kenarına doğru devam eden kararmalar var. Hangi bolume gitmeliyim

Penis baş kısmın da deri soyulması var bu tür rahatsızlığa cildiye doktorumu bakıyor

Ben bacagima dolgu yaptirmak istiyorum bu bolum yalarmi

saclarım uzamıyor ve ınce tellı dokulmesı de normal ama bn sıkayetcıyım hangı bolume gıtmem lazım

Merhaba benim bi sene öncesine kadar cilt problemim yoktu 22 yasindayim göz kapagim ve göz cevresi derim de baya incelme oldu goz kapagimin dolgunlugu gitti göz kapagim da haficlf dusme var sebebini bilmiyorum hangi bolume gitmeyelim lutfen yardimci olurmusunuz

Merhaba hocam ben 22 yasindayim normalde cilt problemi nedir bilmezdim ama bu sene göz kapagi ve göz cevremde incelme oldu buda göz kapagi dolgusunu yok etti ve goz kapagimda hafif dusme var acaba asiri gunese maruz kalmalden kaynakli olabilirmi bu durumda hangi bolume gitmeliyim .lutfen yardimci olurmusunu

Merhaba 9 yaşındaki oğlumun pipisinde ve poposunda bel çevresi ve kulak içinde yaraya benzer alerji var hangi bölüm bakar ne yapmamız gerekir teşekkürler iyi çalışmalar

elimde kis var hangi bölüme gitmem lazım

Merhaba benim yanağımda ben var hangi doktora gitmaligim

Yuzumde kahverengi lekeler var nereye gitmem lazim

cildiye hangi bölüme girer

Cildiye Dermotoloji bölümene girer, şimdiki zamanda dermotoloji değilde Hastanelerde Cildiye bölümü diye geçiyor.

Plastik cerrahi, ben aldırmak kanseere yol açabilir, isterseniz öncesinde cildiye bölümüne danışın.

Şaç dökülmesi için hangi doktora gidilir?

Cildiye bölüme gidiniz, diğer adıyla dermatoloji.

Teşekkür Ederim çok yardımcı oldunuz.

Deri incelmesi icin hangi bolume gitmeliyiz acaba ?

Cildiye bölümüne gideceksiniz, geçmiş olsun.

Sac biti icin cildiyeyemi gitmek gerekir

Meraba benim yüzümde sivilce lekeleri var antibiyotik kullandım krem kullandım gecmedi ne yapmam lazım

Merhaba alerjik nezle için cilt testi yaptırmak istiyorum bahar nezlesi gibi.bunun için cildiyeyemi gitmeliyim

Merhaba . cildimin bazı bölgelerinde yani genital bölge ve diz kapağı arkasında kararmalarim var bunun için cildiyeye mi gitmeliyim ve lazerle burada tedavi olur mu

Evet saç biti için cildiye bölümüne gitmelisiniz. Normal eczaneden de saç biti ilacı alabilirsiniz.

Kesinlikle cildiyeye başvurun, antibiyotik kullandığını mutlaka belirtin.

Alerjinizin kaynağını öğrenmek için önce dahiliye doktoruna gözükün onada sorup cildiye bölümüne gidersiniz.

Cildiye doktoruna gözükün, laser tedavisini doktorunuza danışın belki ilaç tedavisi ile yok olur. Geçmiş olsun.

meraba benim kızįmda sonradan olma çiller var ne yapmam gerek

Selamlar benim yuzumde 1 senedir buyuk bir sivilce var agri sizi yapmiyor inanin vaktim olupta doktara da gidemedim dogal yontem oneriniz var midir simdiden tesekkurler..

Merhaba 15 günlük oğlumda hafif dogum izleri vaar hangi bölüme gitmeliyim tedavisi mümkün müdür

Dermatoloji ve Plastik-Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi bölümleri bakar.

Merhaba Oğuz, doğal yöntemlerle beyaz sirke önerirler pamuk ile sivilceli bölgeleri beyaz sirke süreceksin. Sıvıların daha hızlı akmasını sağlayıp daha erken kurumasını sağlar.

Dieğr yöntem: Sivilcelerin üzerine yumurta akı sürülür. Yaklaşık 25 dakika bu şekilde kalmasını sağlayın daha sonra soğuk suyla yıkayın. Hızlı ve etkili bir şekilde sivilceleri kurutmanın en etkili yollarından birisidir.

Doğal yöntem olarak Maydanoz ile, Çillerden kurtulmak için maydanoz köklerinin kaynatarak limon suyu ile karıştırın. Bu karışımla yüzünüzü sabah akşam silin.

Cildiyeye sac dokulmesi icin gidince saca bakiyorlar mi yoksa tahlil mi yapiyorlar

Cildiyeye sac dokulmesi icin gidince saca bakiyorlar mi yoksa tahlil mi yapiyorlar

Ayaklarının altına çok fena ağrı ve kaşıntı var kasidikca çatlıyor ve basamiyorum culdiyeyemi gitmem lazım lütfen yardım edin yürüyemez oldum

Emine hanım geçmiş olsun, dahiliye bölümüne gidin.

Normalde bakması lazım doktorları biliyorsun gelen hastları hasta olarak görmüyorlar yolunacak kaz olarak görüyorlar al parasını yolla. Bence hem cildiyeye git hemde estetik cerrahına sonuçta bu cerrahlar saç ekiyor niye döküldüğünede bakarlar.
Cildiye bölümede belirt kan değerleriminin ölçülmesini istiyorum diye kan sayımı felan diyorlar.

Yıllar önce kendim gittim, çok acayip şekilde saçlarım dökülüyordu, cildiyeye gitmek lazım fakat hiç biri adam gibi bakmıyor. Sen söylmezsen yüzeysel bakıyorlar. Yaşadığım olayı anlatım bulunduğum semtte herhangi bir hastahanenin cildiye bölümüne gittim bayan doktormuş sıkıntımı anlattım saçlarım çok acayip dökülüyor hatta kollarımdaki kıllarda dökülüyor diye belirttim, saçma soru sordu sonra masasında bir broşür var şu şampuanı kullanmanı tavsiye ederim hatta şuan kampanyada dedi. Sanki kozmetik dükkanına geldik doktor satış yapıyor. Hayır istemem benim kullanmadığım şampuan kalmadı her birini kullandım benim içerden gelen bir sıkıntım var dedim. Sonra bana sordu tahlil yapalım mı? - bende ne gerekiyorsa yaptırın dedim. Yönlendirdi kan aldılar tahlillerin sonuçları ertesi gün çıktı. Gittim yanına oooOO demir depon dibe vurmuş, çinkoda az %70 lerde diğer minerallerde sıkıntı yok felan dedi, içinmden (ulan biz demesek bakmadan gönderecektin diyesim geldi) sonra ilçalar felan.

Aşırı siyah nokta var daha önce cildiye bölümüne gittim ama hiç bir fayda göremedim dermatoloji bölümüne gitsem olur mu??

Bende aşırı siyah nokta var daha önce cildiye bölümüne gittim ama hiç bir fayda göremedim dermatoloji bölümüne gitsem olur mu??

Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

Kanımdaki savunma hücrelerinde zayıflık olduğu şüphesiyle dermatoloji bölümüne muayene olmam istenildi. KANDAKİ SAVUNMA HÜCRELERİNDE ZAYIFLIK NE ANLAMA GELİYOR

Merhaba, Cildiye bölüme ile dermatoloji bölümü aynı yer zaten. Dermatolojinin modern adı cildiye veya insanların daha kolay anlaması içinde olabilir.

Aynı doktara tekrar gidin verdiğiniz ilaçlar fayda etmedi derseniz yeni formüller verecektir. Ayrıca Sayın Prof Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu siyah lekeler ile alakalı tavsiyeleride dikkate alınız. Geçmiş olsun.

Kandaki savunma hücreleri zayıflığı şu anlama geliyor her türlü hastalığa kapılar açık demektir. Üfürükten nem kaparsın misali. Kanda A ve B hücreleri var. Virüslere/Bakterilere karşı ilk savunmayı a hücleri yapar A hücreleri biraz zayıftır virüsler a hücreleri geçince B hücreleri ile karşılaşırlar ve B hücreleri kolay kolay geçemezler. Kandaki B hücreleri ne kadar fazla ve sağlam olursa hastalık oranı çok az olur. Zamanında şahsen kendimde mineraller eksikti araştırma sonucu rastladım B hücreleri Siyah üzümde bulunuyor yaş veya kuru çekirdekli siyah üzüm tüketin. Ayrıca Dermatoloji ne alaka ki? Dahiliye bölümüne bir danışın ona göre doğru bölüme gidin..

Benim burnumda kırmızı lekeler
var dogustan nasil gecer lekeler

Oglum 3 yasinda boynunda eklem yerlerinde kol bacak kasinti ve sonrasinda kizariklik oluyor dermatoloji bakarmi cocuga

Cilt hastalığı olduğu için Dermatoloji yani cildiye bölümü bakacak.

Ayaklarının altında nasır var üzerine bakamyorum ne yapmalıyım daha önce ciddiye gittim hiç bir fayda görmedim

Geçmiş olsun, Nasır olduğundan eminmisiniz? bir kaç çeşidi var cildiye tam olarak ne dedi. Bu hastalık cilt hastalığı olduğu için Hastenelerdeki Dermatoloji Cildiye bakar. Başka hastane veya başka doktora gidin mümkünse yaşı ilerlemiş bir doktora gidin yeni doktorların o kadar tercübesi olmaz.
Alternatif olarak bitkisel tedavileride uygulayın. Benim tavsiyem aktardan doğal organik ELMA SİRKESİ al onundala tedavi uygula. küçük bir pamuğa elma sirkesi dök onu nasırın üzerine bastır ve tıbbı bir bant ile yoksa yara bandı ile yapıştır gece boyunca dursun.

İyi aksamlar ben gamze saçım çok dökülüyor cildiyeye gittim saç kiran dedi ne yapmam lazim acaba bir çok şey denedim ama cikmiyo ne yapmam gerekiyor

Merhaba
22 yaşındayım cildim çok inceldi ve kırışıklıklar oluştu özellikle göz altım da . Yıllar önce sivilce ilacı kullanmıştım ondan kaynaklı olabilir.cildim inceldiği için sorunlu ve sağlıksız görünüyor ciddiyeye gitmeli miyim ?

Geçmiş olsun gamze hanım, bazen bazı doktorlar yeminini unutuyor hiç ilgilenmiyorlar benimde canımı sıkıyor zamanında benimde saçım döküldüğü zaman gittim doktora şampuan satmaya çalışıyordu. Herşeyden önemlisi morelinizi bozmayın bu konuda veya başka konularda mutlaka stresten uzak durun. Saç kıran hastalığı bazı bölgelerde dökülme yapar sizinkide öylemi? bir çok kişi bilir ve denenmiştir sarımsak tavsiye ederim. Prof. Dr. İbrahim saraçoğlunun tavsiyeleride dikkate alın sonuçda bu adam kimyager, https://www.youtube.com/watch?v=2fm0u4o2n_o Benimde size kendi tavsiye Mor yapraklı reyhan bitkisi alın, cezve içinde 1 su bardağı su, parmak uçlarınızla abartmadan bir tutam reyhan bitsini kaynatın, dikkat edin cezve hemen kaynar su kaynamaya başlayınca altını kısın kısıt ateşte 1,5 2 dk zaman tutun fokurdasın sonra en az 10dk demlensin sonra o suyu başınızın her yerine sürün özellikle saç diplerine, cildi besler saçlarınızı pamuk gibi veya ipek gibi yapar zaten ilk denemede saçtaki olayı fark edersiniz. 30dk sonra güzelce durularsınız. Sarımsak olayınıda devam edersiniz reyhan uygulamasını her zaman devam edin zararı olmaz faydalı bitkidir.
Siz yine aynı doktara gidin verdiğiniz reçete işe yaramadı hocam deyin farklı bir reçete yazacaktır.
Allah şifa versin.

Merhaba, kesinlikle gitmelisiniz. Sivilce ilacıda yapmış olabilir başka bir sebebide olabilir. Cildinizi güçlendirmek isterseniz Elma sirkesinide uygulayın. Kendi tercübem ile kısaca bahsedeyim pamuk ile göz altına ve tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz uygulayınca hemen uzanın ve gözlerinizi kapatın biraz yakıcı olabilir dayanın pes etmeyin kokusuda ağır gelebilir fakat mükemmel şekilde tedavi ediyor. Eskiden en meşhur tabipler sirkeyi mutalaka kullanırmış. Sonra göz altı kırışıklar için diğer bir doğal çözüm katkısız gül suyu ile tedavi, gül suyunu tüm cildinize sürebilirsiniz sadece göz altına uygularsanızda olur morlukları alır cildi besler, dezenfekte eder bir çok özelliği var. Piyasada en sağlam kalitelisi Gülbirliği nin ürettiği rosense marka %100 gül syuyu var onu alın. Aktarlarda bulursunuz 15TL gibi fiyatı var ben yakınımdaki marketten sanırım en son 11-12tl civarında aldım. Geçmiş olsun, yine buradan gelişmleri haberleşelim. İsim yazsanız iyi olurdu.

benim genetiksel 47xxy klinefelter mozaik azo.yuz bolgesinde sakal cikmiyor sadecr cene altinda seyrek cikiyor dr.dermatologla gotusmrmi onerdi nasil bi yontem uygulanabilir tesekkutler

Dediklerinden çok bir şey anlaşılmasada dermatoloji yani cildiye bölüme gideceksin. Tam olarak emin değilim doktordan doktora değişir büyük ihtimal bir kaç krem önerecek onlarda faydalı olurmu olmazmı bilinmez. İnternette ara sakal çıkarma diye bazı doğal yöntemler var onları dene, sarmısak tuz, zeytinyağı, tatlı badem yağı, ceviz yağı gibi bir takım doğal bitki özleri ile sonuç alanlar var.

Merhabalar lenfödem teşhisi için dermotolojiye mi gitmeliyim?

Geçmiş olsun, hayır fizik tedavi bölümüne başvurun.

Selam hocam vucudumda yaralar cıkıyor gobegımde sırtımda bacaklarımda ve kafamda saclarımın dıbınde ve vucumda sankı ıyne batması gıbı aralıklı batmalar oluyor bazen sankı karınca ısırıyomus gıbı

Geçmiş olsun, alerjide olabilir yakınınızdaki hastanede cildiye bölümüne gözükünüz.

Merhaba, ellerdeki çatlamalar için Cildiye bölüme mi başvurmalıyım?.

Üyeliksiz yorum yapmak içim: Adı/Url kısmını seçin sadece isminizi yazın yeterlidir.
EmoticonEmoticon