6.22.2018

Sinüs Ağrısı için 10 Doğal Çözümler

Sinüzit Ağrısına Evde 10 Doğal Tedavi Yöntemleri

Antibiyotiklere dönmeden önce, bu sinüs ağrı çözümlerini, rahatsızlığı ve tıkanıklığı kolaylaştırmaya yardımcı olun.

Çoğu insan, yaşamlarında bir noktada sinüs ağrısı ve baskı yaşamış ve en çok reçeteli ilaçlar olmaksızın iyileşmiştir. Ancak, belirtilerinizin soğuk algınlığı, alerjiler veya sinüs enfeksiyonu (sinüzit) nedeniyle olup olmadığına dair bir takım doğal sinüs ağrıları vardır.

Sinüsler burun çevresindeki kemiklerin içi boş ceplerdir. Buruna drene olan mukus üretirler. Eğer burnunuz iltihap nedeniyle şişmişse, sinüsleri tıkayabilir ve ağrı, tıkanıklık, burun-burun damlası, öksürük ve diş veya yüz ağrısına neden olabilir. Sinüzit akut olabilir, genellikle üşütmeden sonra dört haftaya kadar sürebilir, ya da semptomlu veya semptomsuz aylarca hatta yıllarca sürebilir. Alerjiler, burun problemleri ve kistik fibroz gibi belirli durumlar, Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü'ne göre akut ve kronik sinüzite de neden olabilirler.

Sinüzit Ağrısına Evde 10 Doğal Tedavi Yöntemleri
Sinüs ağrı döngüsünü kırmaya yardımcı olmak için sinüs ağrılarının giderilmesi için bu 10 doğal tedavi yöntemini deneyin:

  1.     Nazal pasajlarınızı yıkayın. “Kulak burun boğaz ilaçlarının ne işe yaradığı ve neyin kanıtlandığına dair birçok tartışma var, ancak salin sprey ve neti kabı gibi yıkılmaz” diyor baş boyun iltihabı - kulak-boyun cerrahisi profesörü Spencer C. Payne Charlottesville'deki Virginia Üniversitesi'nde. Bir salin yıkaması, mukusu inceler ve onu nazal geçitlerden temizlemeye yardımcı olur. Payne, “Salin yıkamalarının araştırılmış ve etkili olduğu kanıtlanmıştır ve sinüzite karşı ilk savunma hattı olmalıdır” diyor. Sinüs problemleriniz varsa, Payne, sinüsleri nemli tutmak için neti tencere veya başka bir cihazla günlük bir salin solüsyonu kullanmanızı ve bir soğuk ya da alerjiyle mücadele ettiğinizde iki kat fazlalık yapmanızı tavsiye eder.
  2.     Bromelain dene. Ek olarak satılan bromelain, ananas saplarında bulunan bir proteindir. Yıllar boyunca, şişmeyi azaltmak için ödül avcıları tarafından kullanılmıştır. “Bromelain yararlı görünüyor ve nazal pasajlarda şişmeyi azaltmaya yardımcı oluyor,” diyor New York City'deki Lenox Hill Hastanesi'nde doktor ve Robert Hofstra North Shore-LIJ Tıp Okulu'nda yardımcı doçent olan Robert Graham. Sadece doktorunuzla mutlaka konuşun, çünkü bromelain aldığınız diğer ilaçlarla etkileşime girebilir. Ve kesin dozajlama talimatlarını takip ettiğinizden emin olun.
  3.     Buhar al. Sıcak su buharı sinüslerin nemlenmesine yardımcı olabilir. Graham, “Duşa birkaç damla okaliptüs veya mentol serpiştirin ve banyonuzu buharlayın” diyor. New York City merkezli kulak burun ve boğaz doktoru ve yüz estetik cerrahı olan Sam S. Rizk, “Sıcak, buharlı bir duş veya banyo, burnunuzun içinde sıkışmış mukus ve döküntüleri gevşetmeye yardımcı olabilir” diyor. .
  4.     Su iç. Hidratlı kalmak, sinüslerinizi nemli tutmak da dahil olmak üzere vücudunuza birçok şekilde yardımcı olur. Gün boyunca su içip, dehidrasyona neden olabilecek kafeinli veya alkollü içeceklerden uzaklaştığınızdan emin olun, diyor Graham. Tavsiye edilen sıvı alımı insandan insana farklılık gösterse de, kolay bir kılavuz günde en az sekiz adet 8 ons bardak içmektir. Yeterince sıvı alıp almadığınızı nasıl anlayabilirsiniz? Graham, “İdrarınızın rengi belliyse, nemlendirilirsiniz” diyor.
  5.     Baharatlı olsun. Graham, “Hardal, acı biber, köri, yaban turpu ve wasabi gibi baharatlı yiyecekler sinüslerin temizlenmesine yardımcı olabilir. Baharatı seviyorsanız, nazal geçişlerinizi açmak için öğünlere bazı “sıcak” baharatlar eklemeyi düşünün.
  6.     Evine karşı alerjisi var. Alerjiler sinüs ağrısını daha da kötüleştirebilir. Amerikan Kulak Burun Boğaz ve Baş ve Boyun Cerrahisi Akademisi'nin en son kılavuzları, toz akarlarından kurtularak, bir hava filtresi sistemi takarak, alerjen engelleri olan yatakları kullanarak ve ev hayvanlarınızı yatak odasından çıkartarak ev ortamınızı kontrol etmeye çağırıyor. burun alerjisini frenlemek.
  7.     Bir nemlendirici kullanın. Bir nemlendirici havayı nemli tutabilir, ancak özellikle küf alerjileriniz varsa temiz tuttuğunuzdan emin olun, diyor New York'taki Sina Dağı Hastanesinde kulak burun boğaz ve nöroşirurji profesörü olan Satish Govindaraj . Kirli bir nemlendirici kalıp üretebilir. Ve sadece kuru aylarda nemlendiriciyi kullanmalısın, nemli olduğu zaman değil. Buna ek olarak, odadaki nem seviyesine dikkat edin, diyor. “Otuz beş ila yüzde 50 nem oranı idealdir” diyor. “Pencereleri buğulamaya başlarsanız, nem seviyesi çok yüksek”.
  8.     Sıcak kompres uygulayın. Rizk, “Nazal dokuları nemli tutmaya yardımcı olmak için sıcak bir kompres kullanabilirsiniz” diyor. “Ya da derin bir kaseyi veya tencereyi buharda suyla doldurun ve yüzünüzü etrafınızdaki bir havluyla yüzünüzün etrafına bir havluyla sokun. . ”Sadece kendinizi yakmamaya dikkat edin. Ayrıca sıcak kompresini, sinüs ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilecek bir soğuk kompres ile de takip edebilirsiniz.
  9.     Hemen antibiyotik istemiyorum. Antibiyotikleri rasgele kullanmak antibiyotik direncine ve süperbugların gelişmesine yol açabilir, ayrıca çoğu sinüzit vakasının tedavisinde etkili olmayabilir. Payne, "Bu enfeksiyonların yüzde ikiden azı bakteriyeldir" diyor. "Çoğu viral ve antibiyotiksiz tedavi edilmelidir." Amerikan Kulak Burun Boğaz ve Baş ve Boyun Cerrahisi Akademisi ilkelerine göre "dikkatli beklemek" denilebilir. Doktorunuz, kendi başına iyileşip iyileşmediğinizi görmek için antibiyotiksiz yedi günlük bir bekleme süresi önerebilir. Aslında, 2012'de JAMA'da yayınlanan bir çalışmaya göre, akut sinüzit vakaları için, antibiyotikler tedaviden üç gün sonra semptomları azalttı ve sadece 7. günde küçük faydalar sağladı. Hem plasebo hem de antibiyotik alan hastalarda 10 günlük tedavide yaşam kalitesi iyileşti.
  10.     Ne zaman doktora görüneceğini biliyorum. “Eğer sinüs ağrısı reçetesiz yardım ile düzelmiyorsa, doktorunuz burun ve sinüslerin BT'sini, cerrahi olarak tedavi edilebilen anatomik tıkanıklıklar aramak için, örneğin sapmış bir nazal septum veya nazal polipler gibi,” diyebilir. Rizk diyor. Sinüs ağrısı bir hafta veya daha uzun sürerse ve ateşiniz varsa, kulak, burun ve boğaz uzmanı görmelisiniz, çünkü doğal ilaçlardan daha agresif tedaviye ihtiyacınız olabilir.

1 yorum şimdiye kadar

Özellikler kaşların arkasındaki sinüsler ağrıdığında dehşet bir ağrı oluyor adeta beyniniz zongluyor. Daha önce yaşadım en güzelide tuzlu su (kaya tuzu) ile temizlemek.

Üyeliksiz yorum yapmak içim: Adı/Url kısmını seçin sadece isminizi yazın yeterlidir.
EmoticonEmoticon