1.16.2017

Gastrit Hastalığı Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Gastrit Hastalığı
Wikipeidia:
Gastrit veya mide iltihabı (Gastroenteritis), mide ("gastro"-) ve ince bağırsak’ı ("entero"-) içeren mide bağırsak kanalı’nın iltihabı ("-itis") ile karakterize olan ve ishal, kusma, karın ağrısı ile krampa sebep olan bir tıbbi durumdur. Mide iltihabından gastro, mide mikrobu ve mide virüsü olarak da bahsedilmiştir. Grip ile ilgisi olmamasına rağmen mide gribi ve gastrik grip olarak da adlandırılmıştır.

Gastrit nedir?
Gastrit, mide astarının iltihaplanması anlamına gelir. Bu, karnınızın astarı şişmiş ve acı verici olduğu anlamına gelir. Tahrişe, enfeksiyon ya da aldığınız bir ilaç ya da çok fazla alkol tüketen kimyasal reaksiyon neden olabilir.

 Gastrit belirtileri şunlardır; ishal , karın ağrısı, kusma, baş ağrısı, ateş ve titreme. Çoğu kişi hiçbir tedavisi olmadan iyileşir.

 Gastroenterit (Gastrit) ile en yaygın bir sorundur kurutulma. Bu, kusma ve ishal yoluyla kaybettiğinizin yerine geçmek için yeterli miktarda sıvı almadığınızda gerçekleşir. Dehidrasyon, bebeklerde, küçük çocuklarda, yaşlılarda ve zayıf bağışıklık sistemine sahip insanlarda daha sık görülür.

Gastrit Belirtileri Nelerdir?

Gastrit belirtileri bireyler arasında değişir ve birçok insanda semptom yoktur. Bununla birlikte, en sık görülen belirtiler  şunlardır:

  • Bulantı veya tekrarlayan mide
  • Karın şişkinliği
  • Karın ağrısı
  • Kusma
  • Hazımsızlık
  • Yemekler arasında ya da gece midede hissi yanma ya da kemirme
  • Hıçkırıklar
  • İştah kaybı
  • Kusma kan ya da kahve zemin benzeri malzeme
  • Siyah, katranlı dışkı
Gastrit Nasıl Teşhis Edilir?

Gastrit teşhisi için doktorunuz kişisel ve aile tıbbı geçmişinizi inceleyecek, kapsamlı bir fizik muayene yapacak ve aşağıdaki testlerden herhangi birini önerebilir:

Üst endoskopi . Bir endoskop , küçük bir kamera içeren ince bir tüp, senin içinden sokulur ağız mide astar bakmak için mide içine ve aşağı. Doktor kontrol eder enflamasyon ve gerçekleştirebilir biyopsi , doku küçük bir numune çıkarılır ve daha sonra analiz için laboratuara gönderilir edildiği bir prosedür.
Kan tahlilleri. Doktor böyle sahip olup olmadığını belirlemek için kırmızı kan hücresi sayısını kontrol gibi çeşitli kan testleri, gerçekleştirebilir anemi yeterince kırmızı kan hücreleri yok anlamına gelir. O da için ekran yapabilirsiniz H. pylori enfeksiyonu ve pernisiyöz anemi kan testleri ile.
Gaitada gizli kan testi (dışkı testi) . Bu test, dışkıda kan varlığı olup olmadığını, muhtemel bir gastrit belirtisi olup olmadığını kontrol eder.

Gastrit Hastalığa Hangi Bölüme Bakar?

 Gastroenteroloji bölümü bakar bu bölümün olmadığı yerde Dahiliye bakar.

1 yorum şimdiye kadar

Uzum zamandir çektiğim bir rahatsizlik hepte dahiliye bölüme gittim yok şu ilacı dene yok bu ilacı dene sanki denegiz arkadaş bi tahlil felan yaptir. Nane zaten mide için eşsiz bir ilaç nane kekik ve zeytinyağı kullanmak bu hastalığa çok faydalı ilaç olarakda çok rahatsızlandığımda dahiliye uzmanı bir doktorun yazdığı nexum kullaniyorum. Tüm mide ilaçları gibi bu ilacıda sabah aç karnina alıyorum mide çok rahat. Her mide farklı bana soğan sarmisak siyah zeytin devamli olursa bulgur ve susamda dokunuyor. Birazda yedigimize ictigimize dikkat etmek lazim. Cümlemize Allah c.c. şifa versin.

Üyeliksiz yorum yapmak içim: Adı/Url kısmını seçin sadece isminizi yazın yeterlidir.
EmoticonEmoticon