1.29.2013

Göğüs Cerrahisi Nedir?

Göğüs Cerrahisi Nedir?

Göğüs Cerrahisi, Göğüs hastalıklarının erken tanısı ve cerrahi yaklaşımlarını içerir.Bunlar Göğüs duvarı, akciğer zarlarını(plevra), akciğerler, nefes borusu ve bronşlar,diafragma ve yemek borusu (özefagus) hastalıklarını içerir ancak bunlarla sınırlı değildir. Göğüs cerrahisi; pulmoner ve özefageal fizyoloji, tanısal görüntüleme(Akciğer grafileri,Bilgisayarlı tomografi, MRI, Kemik sintigrafisi...),

Organ fonksiyon testleri(Akciğer solunum fonksiyon testleri...),semiinvazif ve invazif girişimler(Video assisted bronchoscopic surgery= VATS, Rijit ve Fleksibl Bronkoskopi... ), ameliyat öncesi (preoperatif) değerlendirme, ameliyat sonrası (postoperatif) bakım, yoğun bakım, travma, cerrahi onkoloji ve akciğer nakli (transplantasyon) hakkındaki bilgileri gerektirir.

Göğüs Cerrahları, insan organ sistemlerinin cerrahi komplikasyonlarına yaklaşım konusunda özellikle tecrübelidirler. Ayrıca İç Hastalıkları, Pediatri, Gastroenteroloji, Medikal ve Radyasyon Onkolojisi,Travmatoloji ve Transplantasyon gibi pulmoner, plevral, özofageal, mediastinal, göğüs duvarı ve nefes borusu problemleri ile ilgilenen diğer bölümlerle ilgili problemlere yaklaşım konusunda da tecrübelidirler.


Göğüs cerrahi bölümünde Akciğer ve Göğüs kafesi içinde yer alan değişik organların gelişebileceği hastalıkların tetkik ve tedavisine yönelik olarak cerrahi hizmet sunulmaktadır.
 

- Göğüs cerrahisi ne demek, göğüs cerrahisi bölümü, göğüs cerrahisi anlamı, göğüs cerrahisi tanımı, göğüs cerrahisi hastalıklar.

Üyeliksiz yorum yapmak içim: Adı/Url kısmını seçin sadece isminizi yazın yeterlidir.
EmoticonEmoticon